9 Şubat 2012 Perşembe

simit poğaça

1su bardağı ılık su
1su bardağı ılık süt
1su bardağı sıvı yağ
2yumurta(birinin sarısı üzeri için)
1paket yaş maya
1yemek kaşığı şeker
1tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
yeteri kadar susam

Yapılışı
önce sütümüze mayayı şekeri ve tuzu ekleyip mayanın kabarmasını sağlıyoruz daha sonra diğer malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur yoğruyoruz mayalanması için yakalşık bir saat bekletiyoruz hamurumuz elimize yapışır durumda olması lazım bu şekilde daha yumuşak bir poğaça elde ediyoruz hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp simit şekli verip üzerine yumurta sarısını sürüp susamını da atıp 190 derecede kızarana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun

Hiç yorum yok: