9 Şubat 2012 Perşembe

kıvrım tatlısı

malzemeler
2yumurta
2çay bardağı sıvı yağ
2çay bardağı yoğurt
1paket kabartma tozu
aldığı kadar un
yarım limon suyu

iç malzemesi için
yeteri kadar fındık içi

şerbet için
4su bardağı şeker
3,5su bardağı su
yarım limon suyu

açmak için yeteri kadar nişasta
üzeri için tereyağı veya margarin

Yapılışı
öncelikle hamurumuzu yoğuruyoruz yumuşak bir hamur olacak hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıyoruz bu bezeleri 4-5mm kalınlığında nişasta ile açıp içten her tarafına eşit şekilde serpiştiriyoruz oklavamıza dolayıp çekiyoruz 2parmak kalınlığında kesip tepsimize sıralıyoruz üzerine kızdırdığımız yağımızdan gezdirip 190 derecede pişiriyoruz soğuduktan sonra sıcak şerbet gezdirip servis yapıyoruz Afiyet bal şeker olsun

Hiç yorum yok: