9 Şubat 2012 Perşembe

şehriyeli tavuk çorbası

2çay bardağı yoğurt
1yumurta
2yemek akşığı un
yarım limon suyu
1çay bardağı tel şehriye
4su bardağı tavuk suyu
1su bardağı su

üzerine tereyağı ve salça

Yapılışı
öncelikle tavuk suyumuza suyu ilave edip kaynamaya bırakıyoruz
diğer taraftan yoğurt yumurta ve unumuzu karıştırıp limon suyunu da ekleyip kaynayan tavuk suyumuza karıştırarak ilave ediyoruz şehriyemizi de ekleyip şehriyelerimiz yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz üzerine yağımızı ıstıp salçayla biraz soteledikten

fellah köftesi


2su bardağı köftelik bulgur
2yemek kaşığı un (tepeleme dolu)
1yumurta
yeteri kadar tuz ve istediğimiz bahartalar
yeteri kadar su

3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
1diş sarımsak

üzeri için
1yemek kaşığı tereyağı
yemek kaşığının ucuyla salça

yapılışı

öncelikle bulgurumuzu ıslatıp bulgurumuzun biraz şişip yumuşamasını sağlıyoruz sonra yumurta un tuz ve baharatlarını ilave edip güzelce yoğuruyoruz eğer suyu az olmuşsa su ilavesi yapabiliriz daha sonra minik minik yuvarlıyoruz tencereye suyu koyup kaynamasını bekliyoruz kaynadıktan sonra köftelerimizi ilave ediyoruz 40-45 dak pişiriyoruz suyunu süzüp biraz ılınmaya bırakıyoruz diğer taraftan yoğurdumuzu çok az sulandırıp sarımsağını da ekleyerek eziyoruz köftelerle buluşturup üzerineerittiğimiz yağ salçayı da gezdirip servis yapıyoruz Afiyet olsun

6 Ocak 2008 Pazar


rumeli mantısı


Malzemeler
ben tamamıyle göz karaıyla yaptım o yüzden ölçü veremeyeceğim ama malzemeler şöyle

hamur için
un su yumurta ve tuz(ben bir tane yumurta kullandım)
bezelerin arasını yağlamak için tereyağı

iç malzemesi için
kıyma soğan maydonoz ve tuz(kıymanın içinesoğan ve maydonozlar minik minik doğranıp tuz da ilave edilip iç malzemesi hazırlanır)
üzeri için
süzme yoğurt ,sarımsak ve tuz
sos için
tereyağı ve kırmızı toz biber

Yapılışı
önce hamurumuzu yoğuruyoruz ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp çay tabağı büyüklüğünde açarak her bezenin arasına da tereyağından sürüp üst üstte koyuyoruz daha sonra bir merdaneyle bu bezeyi büyütüyoruz yaklaşık 2-3 mm kalınlığına gelene kadar açtıktan sonra kare kare kesiyoruz içine içten koyup dört bir ucunu kapatıyoruz aynen diğer mantılarda olduğu gibi tepsimize dizip 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz
yoğurdumuzu ezip sarımsak ve tuzunu da ekleyip mantımızın üzerine döküyoruz yağ ve biberi de kızdırıp en üstte gezdiriyoruz mantımız yenmeye hazır Afiyet olsun

zeytinli karnıyarık poğaça



1 çay bardağı sıvı yağ
2su bardağı ılık süt
1yumurta
1,5 yemek kaşığı şeker
1tatlı kaşığı tuz
1paket yaş maya
aldığı kadar un
yeteri kadar siyah zeytin

zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp robotta geçiriyoruz
hamurumuzu yoğurup 1saat kadar mayalandırıyoruz hamurumuzdan parçalar koparıp fincan tabağı büyüklüğünde açıyoruz açtığımız bezenin orta kısmından bir parmak aralığında bıçakla iki kesik atıyoruz zeytinimizden koyup bu kesiklerden hamurun diğer iki ucunu birbirinden geçiriyoruz üzerine yumurta sarısından sürüp 190 derecede kızarana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun
hem farklı bir görünüm hemde farklı ve güzel bir lezzet oldu herkese tavsiye ediyorum yapanlara kolay gelsin afiyet olsun

TULUMBA TATLISI



3su bardağı su
3su bardağı un
3yumurta
yarım paket margarin
bir tutam tuz

şerbeti için
4su bardağı şeker
3,5su bardağı su
yarım limon suyu

kızartmak için yeterei kadar yağ
Yapılışı
öncelikle şerbetimizi kaynatıp soğumaya bırakıyoruz tenceremize suyu ve yağı koyup kaynamasını bekliyoruz
kaynadıktan sonra hemen unu ilave edip büyük tahta bir kaşık yardımıyla karıştıra karıştıra 5dak kadar pişiriyoruz biraz soğutup yumurtalarını da ilave edip hamur iyice toparlanan kadar yoğuruyoruz kalıbımıza doldurup minik minik sıkıp yağa atıyoruz iyice kızaran kadar bekletip daha sonra da soğuk şerbetle buluşturuyoruz
işte bu kadar deneyenlere kolay gelsin afiyet olsun

ÇİKOLATA SOSLU KURABİYE


1paket margarin
1su bardağı pudra şekeri
1yumurta
1paket kabartma tozu
aldığı kadar un

sosu için

1kğ süt
1yemek kaşığı nişasta
1yemek kaşığı un
1su bardağı şeker
80 gr bitter çikolata
1yemek kaşığı kakao
ve yeteri kadar pasta süsü

Yapılışı
yumurta şeker ve margarini bir kapta karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave ediyoruz en son kabartma tozunu da ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz şekil verip 180 derecede pişiriyoruz

diğer taraftan kremamızı hazırlıyıruz bunun için
un nişasta kakao ve şekeri tenceremize alıyoruz sütünü de ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz piştikten sonra bitter çikolatımızı da ilave edip çikolatımız iyice eriyene kadar karıştırıyoruz
kurabiyelerimiz pişip soğuduktan sonra kurabiyelerimizin yarısını kremaya batırıp pasta süsümüze de bulayıp servis yapıyoruz
şık ve değişik bir sunum oluyor hele çocuklar bayılıyor umarım beğenirsiniz yapanlara kolay gelsin şimdiden afiyet olsun

7 Ocak 2008 Pazartesi


poğaça


4çay baradğı süt
1çay bardağı sıvı yağ
1yumurta
yarım paket yaş maya
2yemek kaşığı şeker
1tatlı kalşığı tuz
aldığı kadar un

üzeri için 1yumurta sarısı ve
yeteri kadar susam


Yapılışı
öncelikle sütümüzü ılıklaştırıp mayamızı ilave edip kabarmasını bekliyoruz
daha sonra da diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz hamurumuzdan parçalr koparıp istediğimiz şekilde poğaçalar yapıyoruz yumurta sarısını sürüp susamla da süsleyip 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruzAfiyet olsun

Hiç yorum yok: