7 Ocak 2008 Pazartesi
karışık meyveli turta
1paket margarin
1yumurta
1su bardağı şeker
1paket kabartma tozu
1çay bardağı sıvı yağ
aldığı kadar un
kreması için
1kğ süt
4 yemek kaşığı un
1su bardağı şeker
125 gr margarin
üzerini süslemek için karışık meyveler(ben erik vişne ve armut kullandım)
önce hamur malzememizin tamamını karıştırıp turtamızı tepsimize eşit bir şekilde yayıp 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz piştikten sonra kremamızı da hazırlayıp üzerine döküyoruz soğuduktan sonra üzerine meyvelerimizi gelişigüzel serpiştiriyoruz buzdolabında1-2 saat dinlendirip servis yapıyoruz Afiyet olsun
1yumurta
1su bardağı şeker
1paket kabartma tozu
1çay bardağı sıvı yağ
aldığı kadar un
kreması için
1kğ süt
4 yemek kaşığı un
1su bardağı şeker
125 gr margarin
üzerini süslemek için karışık meyveler(ben erik vişne ve armut kullandım)
önce hamur malzememizin tamamını karıştırıp turtamızı tepsimize eşit bir şekilde yayıp 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz piştikten sonra kremamızı da hazırlayıp üzerine döküyoruz soğuduktan sonra üzerine meyvelerimizi gelişigüzel serpiştiriyoruz buzdolabında1-2 saat dinlendirip servis yapıyoruz Afiyet olsun
tahinli kurabiye
1paket margarin
1su bardağı pudra şekeri
1yumurta
1paket kabartma tozu
1fincan tahin
aldığı kadar un
üzeri için yeteri kadar susam
tahin dışında malzemenin tamamını karıştırp yoğuruyoruz en son tahinimizi ilave edip bir miktar daha un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak yapıp susama bulyoruz tepsimize sıralayıp 180 derecede pişiriyoruz Afiyet olsun
1su bardağı pudra şekeri
1yumurta
1paket kabartma tozu
1fincan tahin
aldığı kadar un
üzeri için yeteri kadar susam
tahin dışında malzemenin tamamını karıştırp yoğuruyoruz en son tahinimizi ilave edip bir miktar daha un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak yapıp susama bulyoruz tepsimize sıralayıp 180 derecede pişiriyoruz Afiyet olsun
kayısılı ve üzümlü kek
3yumurta
1,5su bardağı şeker
1su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt
1paket kabartma tozu
yarım çay bardağı kuş üzümü
yarım çay bardağı kuru kayısı
aldığı kadar un
yumurtayı ve şekeri iyice çırptıktan sonra üzüm ve kayısı hariç diğer malzemeleri ekleyip kekimizi hazırlıyoruz en son kuş üzümünü ve kayısımızı da doğrayıp(kayısılarımızı ılık suda 10dak kadar bekletip yumuşamasını sağlıyoruz) ekleyip karıştırıyoruz kek kalıbımıza döküp 170 derecede pişiriyoruz Afiyet olsun
1,5su bardağı şeker
1su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt
1paket kabartma tozu
yarım çay bardağı kuş üzümü
yarım çay bardağı kuru kayısı
aldığı kadar un
yumurtayı ve şekeri iyice çırptıktan sonra üzüm ve kayısı hariç diğer malzemeleri ekleyip kekimizi hazırlıyoruz en son kuş üzümünü ve kayısımızı da doğrayıp(kayısılarımızı ılık suda 10dak kadar bekletip yumuşamasını sağlıyoruz) ekleyip karıştırıyoruz kek kalıbımıza döküp 170 derecede pişiriyoruz Afiyet olsun
dondurma külahı
yapmayı düşünüyordum bu külahlardan yapmayı kısmet bugüneymiş pek de malzemem yoktu evde ama kafaya taktım bir kere yapacağım diye ve de yaptım çok güzel oldular mutlak adeneyin yapımıda çok basit şöyle
6-7 adet milföy hamuru
1paket krem şanti
ve de damla çikolata
milföy hamurlarını parmak kalınlığında dilimliyoruz hamur dilimlerini varsa metal külah kalıplara hafif üst üste gelecek şekilde sarıyoruz yoksa( benim yaptığım gibi A 4 kağıdını dörde kesip külah yaptım bu külahları hafif yağlayıp milföyleri öyle sardım) 170 derecede üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz fırından aldıktan sonra kalıplarımızdan dikkatli bir şekilde çıkarıyoruz krem şantimizi hazırlayıp krema torbasına dolduruyoruz milföy külahlarının içine sıkıyoruz damla çikolatayla da süsleyip afiyetle yiyoruz yapanlara kolay gelsin afiyetler olsun
6-7 adet milföy hamuru
1paket krem şanti
ve de damla çikolata
milföy hamurlarını parmak kalınlığında dilimliyoruz hamur dilimlerini varsa metal külah kalıplara hafif üst üste gelecek şekilde sarıyoruz yoksa( benim yaptığım gibi A 4 kağıdını dörde kesip külah yaptım bu külahları hafif yağlayıp milföyleri öyle sardım) 170 derecede üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz fırından aldıktan sonra kalıplarımızdan dikkatli bir şekilde çıkarıyoruz krem şantimizi hazırlayıp krema torbasına dolduruyoruz milföy külahlarının içine sıkıyoruz damla çikolatayla da süsleyip afiyetle yiyoruz yapanlara kolay gelsin afiyetler olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder