14 Mart 2012 Çarşamba

Yufkalı milföy böreği

Malzemeler
iç malzemesi
peynir maydonoz ve kırmızı pul biber
sosu için
2yumurta
1şişe soda
1çay bardağı sıvı yağ
(bu üç malzememizi karıştırıp sosumuzu hazırlıyoruz)
3adet yufka
8-10 milföy

üzeri için susam çörekotu ve 1yumurta
Yapılışı
ilk yufkamızı tepsimize serip üzerine hazırladığımız sosumuzdan döküyoruz diğer yufkalara da aynı işlemi uyguluyoruz  iç malzememizi yufkaların üzerine eşit bir şekilde yayıyoruz.milföylerimizi de üzerine kapatıp  yumurtamızı da sürüp milföylerimizi üçgen şeklinde kesiyoruz üzerine susam ve çörekotundan serpiyoruz .bi yarım saat dinlendirip 180 derecede üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz
Herkese kolay gelsin afiyet olsun

Hiç yorum yok: