12 Mart 2012 Pazartesi

Mısır Gevrekli Kurabiye


Malzemeler
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
1yumurta
aldığı kadar un
Üzeri için
yeteri kadar mısır gevreği
çokokrem ve sıvı yağ
Yapılışı
Malzemelerin hepsi karıştırılıp kulak memesi yumşaklığında bir hamur elde edilir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçlar koparılıp yuvarlanır.180 derecede 30-35 dak pişirilir.Diğer taraftan çokokrem benmari usülü eritilip sıvı yağla karıştırılır.fırından çıkan kurabiyeler önce çokokreme daha sonra da mısır gevreğine batırılıp servis yapılır.Herkese afiyet olsuun.

1 yorum:

nanemaydonoz sofrasıGÜL dedi ki...

eline sağlık yasemincim